Over ons

Eigenaren Margot en Taco staan bij de ingang van de plantenwinkel Stek voor je Plek. Op de achtergrond zijn planten en potten te zien.

Wie zijn wij?


Wij zijn Margot en Taco, samen runnen wij Stek voor je Plek.

 

Stek voor je Plek is begonnen uit liefde voor alles wat groen is en groeit. Klein begonnen op creatieve markten, boden we stekjes aan in vintage en tweedehands potten. Die vlogen de kraam uit, en na goed nadenken en wat meer ervaring op doen, hebben we de stap gewaagd om een winkel te openen.

 

Stekken is altijd een liefhebberij geweest, en is nu uitgegroeid tot onze ultieme droom: een winkel vol vintage, stekjes en planten. Met Taco als grafisch ontwerper en vintagelover, en Margot als plantenkenner, zorgen we er samen voor dat de winkel altijd tiptop in orde is. 

Onze werkwijze


Duurzaamheid is voor ons allebei erg belangrijk, zowel in ons eigen leven als voor de winkel. We proberen zoveel mogelijk te hergebruiken, en zo weinig mogelijk 'nieuwe' dingen te kopen. Zo is alles in ons pand tweedehands, op de planten en een deel van de potten na.

 

Het hergebruik gebeurt binnen alle niveaus van de winkels. Zo worden gebroken potten niet weg gegooid, maar als bodem voor terraria gebruikt. Planten die niet zo goed gaan, knappen we thuis weer op. Pakpapier waarin we potten vervoerd krijgen, gebruiken we weer opnieuw. Het zijn niet altijd de mooiste oplossingen (we hebben nu bijvoorbeeld geen eigen pakpapier), maar wel de betere. 

 

Dat gezegd hebbende, zijn er altijd dingen die ook wij nog beter kunnen doen. Heb je iets gezien bij ons, en heb je tips? We staan er meer dan open voor!


Vacatures


Wil je bij ons werken? Dat kan! Op dit moment hebben wij 1 vacature openstaan voor een stagiair(e).

 

Klik hier om de openstaande vacatures te bekijken.